Naše studentkinje među prvih 5 u svetu na takmičenju iz kreativne ekonomije

Naše studentkinje među prvih 5 u svetu na takmičenju iz kreativne ekonomije

Studentkinje ekonomije i audio-vizuelne produkcije FEFA fakulteta Anica KovačevićMarija ĐokićSonja Kričak i Teodora Rodić, pod mentorstvom doc. dr Aleksandra Vučkovića plasirale su se među najboljih pet u svetu na prestižnom međunarodnom takmičenju Creative Shock koje je ove godine okupilo 155 timova iz 71 zemlje.  

Početak takmičenja bio je 27. septembra, dok je veliko finale trajalo od 26. do 28. novembra.

Naše predstavnice imale su izuzetno složene i zahtevne zadatke – da osmisle idejno rešenje za konkretne kompanije uz izradu finansijskih proračuna, poboljšanje strategije poslovanja, marketinška rešenja i akcioni plan koji je podrazumevao i društveno odgovorno ponašanje kompanije.

Ovako širok pristup relevantnim poslovnim problemima koji zahteva različita znanja iz finansija, marketinga, prodaje i kreiranja sadržaja čini Creative Shock jednim od najznačajnijih i najizazovnijih takmičenja u svetu.

Prednost studentkinja ekonomskog smera na FEFA, Anice Kovačević, Sonje Kričak i Teodore Rodić, bilo je to što su zahvaljujući stečenom praktičnom znanju na fakultetu već imale iskustva u rešavanju realnih poslovnih problema, pa su se u odnosu na druge timove studenata, za kratko vreme snašle i iznele inovativan i relevantan način rešenja zadatog izazova. Dodatnu podršku u kreativnom delu osmišljavanja i plasiranja video i marketinškog sadržaja imale su od studentkinje audio-vizuelne produkcije Marija Đokić, pa smo na jednom projektu imali priliku da vidimo šta se dogodi kada se udruže ekonomisti i kreativci. 

„Brzo smo se uklopile i postale tim, iako se do sada nismo poznavale. Veliku zahvalnost dugujemo profesorima FEFA, našim kolegama, a posebno našem mentoru, doc. dr. Aleksandru Vučkoviću, koji nas je uveo u ovo takmičenje i koji nam je bio velika podrška“, objašnjava Anica.

Možda i najveću prepreku, prema njihovim rečima, predstavljao je kratak vremenski period tokom kojeg su morale da osmisle rešenja, ali i prezentaciju istih. 

„Za kratko vreme imale smo veliki broj zadataka. Međutim, pošto sam navikla da radim pod pritiskom zbog prirode posla za koji se školujem, i uz koleginice iz tima koje su sa lakoćom rešavale deo u vezi sa ekonomijom, uspele smo da prevaziđemo i tu otežavajuću okolnost“, rekla je Marija.

Prvo mesto na takmičenju pripalo je ekipi Univerziteta Toronto iz Kanade. 

Čestitamo našim studentkinjama koje su svojim kvalitetom i posvećenošću sjajno predstavile ne samo fakultet, već i zemlju. 

FEFA je ponosna na vas!

 

Nazad

Slične vesti

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...
Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na Metropolitan univerzitetu - FEFA fakultetu ...
FEFA fakultet lansi­ra podcast

FEFA fakultet lansi­ra podcast "Odraz"

Od danas ćemo na Jutjub kanalu FEFA fakulteta moći da ispratimo kvalitetan sadržaj u ...