PSIHOLOGIJA I BIZNIS: Novo usmerenje na osnovnim studijama ekonomije

PSIHOLOGIJA I BIZNIS: Novo usmerenje na osnovnim studijama ekonomije

Osnovne studije ekonomije će od ove godine biti bogatije za novo usmerenje koje će pružiti našoj narednoj upisnoj generaciji specijalizaciju iz oblasti psihologije, usmerenu na elemente socijalne psihologije, psihologije organizacija i timova, ličnosti i liderstva. Ujedno, ovo usmerenje će posebno biti fokusirano na neuroekonomiju, razumevanje funkcionisanja ljudskog uma, percepcije, komunikacija i efikasnosti poslovanja koje podrazumeva znanje iz svih spomenutih oblasti.

Zahvaljujući novoostvarenim saradnjama sa profesorima koji su svoje predavačko iskustvo i obrazovanje stekli na Univerzitetima Harvard, Mičigen, Bolonja, Amsterdam i Prat Institutu u Njujorku, FEFA fakultet će ponovo odgovoriti inovativnošću i pružanjem najkvalitetnijeg znanja na potrebu za novom generacijom psihologa sa razumevanjem biznis sveta, odnosno ekonomistima sa još boljim razumevanjem ljudi i organizacija.

“Uvođenje novog usmerenja na osnovnim studijama ekonomije će ne samo dodati novu dimenziju FEFA studijama u vidu obrazovanja iz izuzetno važne i tražene oblasti, već će učvrstiti dosadašnju poziciju i viziju fakulteta koja se odnosi na neprestano inoviranje, osluškivanje potreba tržišta rada i dodatan izbor - mogućnost personalizacije programa ekonomistima koji su osnova fakulteta od trenutka njegovog osnivanja, sada već skoro  20 godina”, govori dekan FEFA prof. Milan Nedeljković.

Potrebu, ali i izuzetnu tražnju koja je stvorila prostor za novi obrazovni kadar najpre je prepoznao Luka Babić, rukovodilac novog usmerenja Psihologija i biznis. Kao diplomirani psiholog Univerziteta Harvard, osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Orgnostic, ovim usmerenjem povezao je dve sfere - svet akademije i poslovni svet. Nagrađen priznanjem za HR menadžera 2017. godine u izboru organizacija European Association for People Management (EAPM) i HR Centar, za doprinos uvođenju naučnih metoda u HR menadžment prakse, Luka je zajedno sa kolegama predavačima i profesorima FEFA inicirao i uticao na oformljavanje novog usmerenja.

“Sama ideja nastala je usled činjenice da ljudski kapital uzima primat u maltene svim sferama poslovanja. Primera radi, menadžerske, HR, role vezane uz kreiranje proizvoda i servisa, kao i mnoge druge zahtevaju znanje iz psihologije, a to je oblast koja se nedovoljno izučava na osnovnim akademskim studijama van samih studija psihologije. Kao neko ko dolazi iz sfere HR-a i ko je osnovao kompaniju koja se bavi analizom ljudskog kapitala, susreo sam se sa mnogim nastajućim rolama u kompanijama za koje trenutno ne postoji adekvatan obrazovni kadar. Zbog toga smo želeli da uklopimo jaku akademsku poziciju koju FEFA fakultet ima u sferi ekonomije i biznisa, spajajući je sa novim potrebama tržišta rada”, objasnio je Luka.

Vođeni misijom, odnosno omogućavanjem najkvalitetnijeg obrazovanja i podrške ličnom i profesionalnom razvoju, ali i vizijom po kojoj ne odstupamo od pružanja doprinosa transformaciji pojedinca i društva putem kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, uvereni smo da će novo usmerenje potvrditi i dodatno osnažiti poziciju FEFA fakulteta, kao inovativne platforme u pružanju relevantnog i modernog obrazovanja.

Nazad

Slične vesti

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...
Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...