Pozivamo vas na online panel: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE

Pozivamo vas na online panel: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE

Pozivamo vas da nam se, 13.04.2022, od 11:00 – 12:15, pridružite na trećem, „BIZNISZDRAVLJE“ onlajn panelu koji će se, ovog puta, održati na engleskom jeziku. Tema trećeg razgovora usmerena je na važnost podataka, o čemu govori i sam naziv panela: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE.


Možete se prijaviti popunjavanjem formulara


Tema trećeg razgovora usmerena je na važnost podataka, o čemu govori i sam naziv panela: PODACI ZNAČE ZDRAVLJEOvu diskusiju, u kojoj će kao govornici učestvovati međunarodni eksperti Lorejn Hokins, Tim Kelsi, Dejan Kovačević i Dženifer Pne, vodiće dekan prof. Milan Nedeljković i zajedno sa učesnicima, podeliti svoja iskustva iz dugogodišnjeg rada u oblasti Al i podataka uopšte.

Kako podaci postaju sve važniji pokretači kvalitetnih zdravstvenih usluga, njihovo korišćenje predstavlja sve veći izazov za učesnike u lancu zdravstvene zaštite. Podaci koji se koriste na klinikama, u istraživanjima, za finansiranje i plaćanje zdravstvenih usluga, zahtevaju funkcionalnu, fleksibilnu i bezbednu digitalnu infrastrukturu. Inovativni informatički alati za podršku u procesu donošenja kliničkih odluka, konstantno pomeraju granice potražnje za podacima u realnom vremenu.

Pridružite nam se u interakivnom razgovoru sa istaknutim međunarodnim ekspertima sa kojima ćemo da razgovaramo o značaju i primeni podataka u zdravstvenoj zaštiti popunjavanjem formulara na ovoj stranici.

Lorejn Hokins (Loraine Hawkins) je na čelu Zdravstvene fondacije, uticajne britanske nevladine organizacije koja okuplja istaknute istraživače i eksperte iz oblasti zdravstvene zaštite.  

Trenutno radi kao ekspert Svetske zdravstvene oorganizacije (SZO), a prethodno je bila angažovana na poziciji glavnog analitičara Nacionalne zdravstvene službe Engleske (NHS) i vodila zdravstveni sektor pri Svetskoj banci. Upravljala je strateškim i operativnim aspektima finansija u zdravstvu na Novom Zelandu i u Velikoj Britaniji. Njeno bogato iskustvo obuhvata 33 zemlje sveta (uključujući i bivše jugoslovenske republike), a njen profesionalni interes je u oblasti finansiranja bolnica, upravljanja bolničkim i zdravstvenim osiguranjem, kao i u domenu  javnog finansiranja zdravstvene zaštite.

Tim Kelsi (Tim Kelsey) je izvšni direktor (CEO) BimTri (BeamTree), globalne kompanije koja se bavi analizom podataka u oblasti zdravstva, sa sedištem u Australiji i Velikoj Britaniji. BimTri posluje u šest zemalja u svetu. Tim, na međunarodnom nivou, spada u pionire analize podataka u oblasti zdravstva, živi i radi u Sidneju. Prethodno je bio izvršni direktor (CEO) Australijske digitalne zdravstvene agencije kao i nacionalni direktor za zdravstvene informacione tehnologije pri Nacionalnoj službi za javno zdravlje (NHS) u Velikoj Britaniji. Suosnivač je kompanije “Dr Foster” (danas “Telstra Health”) koja je, među prvima u svetu, sprovela i objavila komparativnu analizu stepena smrtnosti i ostalih mera kvaliteta zdravstvene zaštite u bolnicama.

Dejan Kovačević je savetnik za digitalno zdravstvo pri kabinetu predsednika vlade Republike Srbije i član Kooridnacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. 

U Ontariju, u Kanadi,vodio je proces  uspostavljanja i praćenja standarda i zaštite podataka u oblasti digitalnog zdravstva. Dejan je vodeći stručnjak u oblasti informacionih tehnologija, sa velikim iskustvom u postavljanju arhitekture digitalnog poslovanja i razvoju strategija u domenu digitalnih tehnologija.

Dženifer Pne (Jennifer Pougnet) vodi globalnu strategiju u oblasti upravljanja podacima za farmaceutsku kompaniju Roche, sa sedištem u Cirihu, Švajcarska. Odgovorna je za pružanje podrške politici razvoja upravljanja podacima u preko 100 zemalja gde Roche radi.  Pre toga, radila je u oblasti javnog zdravstvenog sistema u Kanadi na uvođenju elektronskog zdravstvenog kartona i bila angažovana na razvoju strategije zakonske reguilative u ovoj oblasti. 

Milan Nedeljković je dekan i redovni profesor FEFA fakulteta. Suosnivač je i izvršni partner startapa EM Analytic Solutions koji razvija rešenja zasnovana na objašnjivoj Al za B2C i B2B industrije. Milan je takođe i dugogodišnji konsultant međunarodnih finansijskih institucija i centralnih banaka na različitim analitičkim projektima. 


Prijava na panel

Prijavu možete izvršiti i popunjavanjem ove forme:

Nazad

Slične vesti

Specijalističke studije o Pravednoj tranziciji na Zapadnom Balkanu

Specijalističke studije o Pravednoj tranziciji na Zapadnom Balkanu

U organizaciji Mreže za demokratski dijalog i FEFA fakulteta, održane su specijalističke ...
Kompas 4.0: Utisci polaznika o radu na razvoju digitalnih proizvoda i inovativnih kompanija

Kompas 4.0: Utisci polaznika o radu na razvoju digitalnih proizvoda i inovativnih kompanija

Inicijativa „Digitalna Srbija" i FEFA fakultet okupili su mlade koji se nalaze na početku ...
УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

УНИВЕРЗИТЕТ МЕТРОПОЛИТАН – ФЕФА Објављује конкурс за стицање звања и заснивање радног односа

Услови за избор наставника ФЕФА прописани су Законом о високом образовању и Правилником о ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet