Pozivamo vas na online panel: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE

Pozivamo vas na online panel: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE

Pozivamo vas da nam se, 13.04.2022, od 11:00 – 12:15, pridružite na trećem, „BIZNISZDRAVLJE“ onlajn panelu koji će se, ovog puta, održati na engleskom jeziku. Tema trećeg razgovora usmerena je na važnost podataka, o čemu govori i sam naziv panela: PODACI ZNAČE ZDRAVLJE.


Možete se prijaviti popunjavanjem formulara


Tema trećeg razgovora usmerena je na važnost podataka, o čemu govori i sam naziv panela: PODACI ZNAČE ZDRAVLJEOvu diskusiju, u kojoj će kao govornici učestvovati međunarodni eksperti Lorejn Hokins, Tim Kelsi, Dejan Kovačević i Dženifer Pne, vodiće dekan prof. Milan Nedeljković i zajedno sa učesnicima, podeliti svoja iskustva iz dugogodišnjeg rada u oblasti Al i podataka uopšte.

Kako podaci postaju sve važniji pokretači kvalitetnih zdravstvenih usluga, njihovo korišćenje predstavlja sve veći izazov za učesnike u lancu zdravstvene zaštite. Podaci koji se koriste na klinikama, u istraživanjima, za finansiranje i plaćanje zdravstvenih usluga, zahtevaju funkcionalnu, fleksibilnu i bezbednu digitalnu infrastrukturu. Inovativni informatički alati za podršku u procesu donošenja kliničkih odluka, konstantno pomeraju granice potražnje za podacima u realnom vremenu.

Pridružite nam se u interakivnom razgovoru sa istaknutim međunarodnim ekspertima sa kojima ćemo da razgovaramo o značaju i primeni podataka u zdravstvenoj zaštiti popunjavanjem formulara na ovoj stranici.

Lorejn Hokins (Loraine Hawkins) je na čelu Zdravstvene fondacije, uticajne britanske nevladine organizacije koja okuplja istaknute istraživače i eksperte iz oblasti zdravstvene zaštite.  

Trenutno radi kao ekspert Svetske zdravstvene oorganizacije (SZO), a prethodno je bila angažovana na poziciji glavnog analitičara Nacionalne zdravstvene službe Engleske (NHS) i vodila zdravstveni sektor pri Svetskoj banci. Upravljala je strateškim i operativnim aspektima finansija u zdravstvu na Novom Zelandu i u Velikoj Britaniji. Njeno bogato iskustvo obuhvata 33 zemlje sveta (uključujući i bivše jugoslovenske republike), a njen profesionalni interes je u oblasti finansiranja bolnica, upravljanja bolničkim i zdravstvenim osiguranjem, kao i u domenu  javnog finansiranja zdravstvene zaštite.

Tim Kelsi (Tim Kelsey) je izvšni direktor (CEO) BimTri (BeamTree), globalne kompanije koja se bavi analizom podataka u oblasti zdravstva, sa sedištem u Australiji i Velikoj Britaniji. BimTri posluje u šest zemalja u svetu. Tim, na međunarodnom nivou, spada u pionire analize podataka u oblasti zdravstva, živi i radi u Sidneju. Prethodno je bio izvršni direktor (CEO) Australijske digitalne zdravstvene agencije kao i nacionalni direktor za zdravstvene informacione tehnologije pri Nacionalnoj službi za javno zdravlje (NHS) u Velikoj Britaniji. Suosnivač je kompanije “Dr Foster” (danas “Telstra Health”) koja je, među prvima u svetu, sprovela i objavila komparativnu analizu stepena smrtnosti i ostalih mera kvaliteta zdravstvene zaštite u bolnicama.

Dejan Kovačević je savetnik za digitalno zdravstvo pri kabinetu predsednika vlade Republike Srbije i član Kooridnacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. 

U Ontariju, u Kanadi,vodio je proces  uspostavljanja i praćenja standarda i zaštite podataka u oblasti digitalnog zdravstva. Dejan je vodeći stručnjak u oblasti informacionih tehnologija, sa velikim iskustvom u postavljanju arhitekture digitalnog poslovanja i razvoju strategija u domenu digitalnih tehnologija.

Dženifer Pne (Jennifer Pougnet) vodi globalnu strategiju u oblasti upravljanja podacima za farmaceutsku kompaniju Roche, sa sedištem u Cirihu, Švajcarska. Odgovorna je za pružanje podrške politici razvoja upravljanja podacima u preko 100 zemalja gde Roche radi.  Pre toga, radila je u oblasti javnog zdravstvenog sistema u Kanadi na uvođenju elektronskog zdravstvenog kartona i bila angažovana na razvoju strategije zakonske reguilative u ovoj oblasti. 

Milan Nedeljković je dekan i redovni profesor FEFA fakulteta. Suosnivač je i izvršni partner startapa EM Analytic Solutions koji razvija rešenja zasnovana na objašnjivoj Al za B2C i B2B industrije. Milan je takođe i dugogodišnji konsultant međunarodnih finansijskih institucija i centralnih banaka na različitim analitičkim projektima. 


Prijava na panel

Prijavu možete izvršiti i popunjavanjem ove forme:

Nazad

Slične vesti

Zauvek hvala našem dragom profesoru Mihailu Crnobrnji

Zauvek hvala našem dragom profesoru Mihailu Crnobrnji

Napustio nas je dr Mihailo Crnobrnja (1946-2024), profesor emeritus i predavač na našem ...
FEFA OPEN: prijavite se za humanitarni turnir do 17. maja

FEFA OPEN: prijavite se za humanitarni turnir do 17. maja

Naši studenti priveli su kraju najposebniji događaj u godini i zato označite svoje ...
Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

U Tivtu je održan najveći samit u regionu zapadnog Balkana posvećen održivom razvoju, ESG ...