Šta se desi kada se udruže ekonomisti i kreativci: FEFA tim među TOP 10 na svetskom takmičenju Creative Shock

Šta se desi kada se udruže ekonomisti i kreativci: FEFA tim među TOP 10 na svetskom takmičenju Creative Shock

Studentkinje FEFA fakulteta Anica KovačevićMarija Đokić, Sonja KričakTeodora Rodić, pod mentorstvom doc. dr Aleksandra Vučkovića, plasirale su se u finale prestižnog međunarodnog takmičenja Creative Shock

Od 155 timova iz 71 zemlje, one su izborile svoje mesto u onlajn kvalifikacijama, plasirajući se direktno u finale koje se očekuje u novembru. Tada će one ponovo imati priliku da pokažu svoja znanja iz oblasti ekonomije i audio-vizuelne produkcije, zajedno sa drugim studentima – predstavnicima svetski poznatih univerziteta.

U samim kvalifikacijama, takmičari su rešavali dve studije slučaja, posvećene društveno-odgovornom preduzetništvu. Osim definisanja i analiziranja brojnih kvantitativnih podataka, bilo je potrebno pokazati znanja iz oblasti odlučivanja, marketinga, ali i kreiranja sadržaja s obzirom na to da je originalan video sa potencijalnim rešenjem takođe deo finalnog zadatka.

Podrazumevajući, između ostalog, najrazličitija znanja i učesnike iz čitavog sveta, Creative Shock predstavlja jedno od najznačajnijih takmičenja u svetu. „Ponosna sam na trud koji smo uložile, na rešenje koje smo predstavile i zahvalna sam profesoru Aleksandru Vučkoviću na podršci. Radujem se nastavku takmičenja i cilj će nam ostati isti - da naučimo nešto novo i damo svoj maksimum“, rekla je Teodora i dodala kako je njihov zadatak bio da osmisle marketing strategiju za Eskedar Coffee, društveno odgovornu kompaniju koja posebno ističe problem integracije migranata i drugih manjina u društvu.

Bez obzira na finalni plasman našeg tima, čitav fakultet – profesori, predavači i sve ostale koleginice i kolege čestitaju Anici, Mariji, Sonji, Teodori i doc. Vučkoviću na posvećenosti i inicijativi.

Nazad

Slične vesti

DAN FEFA FAKULTETA: Novi biznis modeli na novim tržištima

DAN FEFA FAKULTETA: Novi biznis modeli na novim tržištima

U petak 20. maja od 14:15 h obeležićemo 19 godina od osnivanja fakulteta nizom online ...
FEFA OPEN: otvorene su prijave za humanitarni teniski turnir

FEFA OPEN: otvorene su prijave za humanitarni teniski turnir

Nakon dvogodišnje pauze, naši studenti će potpuno sami organizovati humanitarni teniski ...
„Knjiga mora da te uzme, ponese, da te bar malo učvrsti u dobrom i udalji od lošeg“

„Knjiga mora da te uzme, ponese, da te bar malo učvrsti u dobrom i udalji od lošeg“

Danas se na svetskom nivou obeležava poseban dan – dan knjige. Ukoliko ste nekada bili na ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet