Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije

Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije "Dug moru"

Stefan Vacić, student IV godine Audio-vizuelne produkcije i FEFA stipendista, dobio je priliku da radi na veoma odgovornoj poziciji u sektoru produkcije. Na snimanju druge sezone igrane televizijske serije DUG MORU, Stefan je koordinator produkcije. Njegov posao vezan je za sve tri osnovne faze rada: priprema, snimanje i postprodukcija projekta. Snimanje je u toku, ekipa naporno radi već mesec dana, a Stefan nam je ukratko preneo svoje prve utiske sa snimanja zbog kojeg propušta prve tri nedelje nastave na fakultetu.

Veliko je zadovoljstvo ponovo biti deo ekipe igrane serije Dug moru, sada druge sezone. Snimanje u Crnoj Gori uveliko je u toku. Ovog puta imam priliku da se oprobam na odgovornijoj poziciji Koordinatora produkcije, kao i priliku da ponovo sarađujem sa mentorom prakse Bojanom Maljevićem. Ova saradnja predstavlja veliku šansu za sticanjem sada već ozbiljnog radnog iskustva, kao i primenu stečenih znanja tokom studiranja, u vidu rada na celokupnom projektu od samog početka priprema snimanja do procesa postprodukcije snimljenog materijala. Serija Dug moru se od samog početka izdvojila ne samo po jedinstvenoj priči, već i po ekipi filmskih profesionalaca. Zaista je lepo raditi sa ljudima koji vole svoj posao i uživaju u njemu. Budući da je Covid-19 umnogome poremetio i otežao način rada filmskih ekipa u celom svetu, trudimo se da uz pooštravanje preventivnih mera budemo što bezbedniji, vodeći računa jedni o drugima - zato smo većinu lokacija isplanirali u eksterijerima. Snimanje će trajati 12 nedelja, ali ceo projekat će se raditi nekoliko meseci”, govori Stefan. 

Druga sezona serije snima se u produkciji Monte Royal Pictures, reditelj je Gorčin Stojanović, direktor fotografije Aleksandar Jakonić, a glumačku ekipu čine: Dragan Mićanović, Ana Lečić, Vule Marković, Miki Krstović, Vesna Trivalić, Bane Popović, Leon Lučev, Bojana Maljević, Sebastian Cavazza, Srđan Grahovac, Nada Šargin, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović, Ana Maljević, Duško Kovačević, Mirsad Tuka, Mirko Vlahović i mnogi drugi.

Ovaj projekat je upravo jedan od primera onoga na čemu insistiramo u radu sa našim studentima. Uz kvalitetnu teorijsku potkovanost, profesori obezbeđuju prakse i profesinalno angažovanje studentima kako bi ušli u svet televizije, filma, produkcije i drugih srodnih oblasti. Zahvaljujući tome, naši studenti imaju priliku da već tokom studija pokažu stečena znanja i otpočnu svoju karijeru zbog čega smo veoma ponosni na njih.

Nazad

Slične vesti

BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: Pozivamo vas na onlajn panel diskusiju sa predstavnicima škola i poslovne zajednice

BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: Pozivamo vas na onlajn panel diskusiju sa predstavnicima škola i poslovne zajednice

Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo u sredu 12. maja od 17h biti u prilici da ...
INTERNATIONAL FEMALE STUDENTS HACHATHON: prijave otvorene do 10. maja

INTERNATIONAL FEMALE STUDENTS HACHATHON: prijave otvorene do 10. maja

International Female Students Hackathon u organizaciji AFA i  Women4Cyber chapter-ima u ...
FEFA Web razgovor: obrazovanje kao ključan faktor u održivom ljudskom razvoju

FEFA Web razgovor: obrazovanje kao ključan faktor u održivom ljudskom razvoju

„Brzina kojom se poslovi i tražene veštine menjaju i preoblikuju, načinila je inovativnost ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet