Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije

Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije "Dug moru"

Stefan Vacić, student IV godine Audio-vizuelne produkcije i FEFA stipendista, dobio je priliku da radi na veoma odgovornoj poziciji u sektoru produkcije. Na snimanju druge sezone igrane televizijske serije DUG MORU, Stefan je koordinator produkcije. Njegov posao vezan je za sve tri osnovne faze rada: priprema, snimanje i postprodukcija projekta. Snimanje je u toku, ekipa naporno radi već mesec dana, a Stefan nam je ukratko preneo svoje prve utiske sa snimanja zbog kojeg propušta prve tri nedelje nastave na fakultetu.

Veliko je zadovoljstvo ponovo biti deo ekipe igrane serije Dug moru, sada druge sezone. Snimanje u Crnoj Gori uveliko je u toku. Ovog puta imam priliku da se oprobam na odgovornijoj poziciji Koordinatora produkcije, kao i priliku da ponovo sarađujem sa mentorom prakse Bojanom Maljevićem. Ova saradnja predstavlja veliku šansu za sticanjem sada već ozbiljnog radnog iskustva, kao i primenu stečenih znanja tokom studiranja, u vidu rada na celokupnom projektu od samog početka priprema snimanja do procesa postprodukcije snimljenog materijala. Serija Dug moru se od samog početka izdvojila ne samo po jedinstvenoj priči, već i po ekipi filmskih profesionalaca. Zaista je lepo raditi sa ljudima koji vole svoj posao i uživaju u njemu. Budući da je Covid-19 umnogome poremetio i otežao način rada filmskih ekipa u celom svetu, trudimo se da uz pooštravanje preventivnih mera budemo što bezbedniji, vodeći računa jedni o drugima - zato smo većinu lokacija isplanirali u eksterijerima. Snimanje će trajati 12 nedelja, ali ceo projekat će se raditi nekoliko meseci”, govori Stefan. 

Druga sezona serije snima se u produkciji Monte Royal Pictures, reditelj je Gorčin Stojanović, direktor fotografije Aleksandar Jakonić, a glumačku ekipu čine: Dragan Mićanović, Ana Lečić, Vule Marković, Miki Krstović, Vesna Trivalić, Bane Popović, Leon Lučev, Bojana Maljević, Sebastian Cavazza, Srđan Grahovac, Nada Šargin, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović, Ana Maljević, Duško Kovačević, Mirsad Tuka, Mirko Vlahović i mnogi drugi.

Ovaj projekat je upravo jedan od primera onoga na čemu insistiramo u radu sa našim studentima. Uz kvalitetnu teorijsku potkovanost, profesori obezbeđuju prakse i profesinalno angažovanje studentima kako bi ušli u svet televizije, filma, produkcije i drugih srodnih oblasti. Zahvaljujući tome, naši studenti imaju priliku da već tokom studija pokažu stečena znanja i otpočnu svoju karijeru zbog čega smo veoma ponosni na njih.

Nazad

Slične vesti

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...
Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...