Studenti AV produkcije osmislili kampanju “Radna eksploatacija je stvarna”

Studenti AV produkcije osmislili kampanju “Radna eksploatacija je stvarna”

Studenti druge godine Audio-vizuelne produkcije učestvovali su u obuci NVO ASTRA “Osnovni kurs samoodbrane”, a zatim su uz mentorstvo profesora Milutina Petrovića i Nadežde Milenković osmislili i realizovali čitavu kampanju koja je nastala kao rezultat spomenute obuke.

Kako prepoznati eksploataciju, zauzeti se za sebe, snažno stati iza sopstvenog stava i odlučno ga braniti, upravo su neka od pitanja koja su pokrenuta osnovnim kursom samoodbrane i kampanjom “Radna eksploatacija je stvarna”. Zahvaljujući organizaciji ASTRA koja je od osnivanja posvećena iskorenjivanju svih oblika eksploatacije i trgovine ljudima, nakon obuke su svi polaznici – studenti psihologije na Filozofskom fakultetu i  studenti audio-vizuelne produkcije na FEFA, učestvovali u izradi ankete među mladima i zajednički predstavili važnost razumevanja pojmova kao što su kršenje radnih prava, dostojanstveni rad, prinudni rad, dužničko ropstvo, mobing…

Naši studenti su zahvaljujući ovoj kampanji i celokupnoj akciji radili svoje buduće poslove, a ujedno bili na pravoj strani. Oni se obučavaju da budu profesionalci, a biti profi često znači i raditi za “negativce”. U današnjem svetu nije čest slučaj da radiš svoj posao i da si sto posto na strani dobra… Ovo im je bila jedna fina lekcija kako je i tako nešto moguće“, rekao je profesor Milutin. Shodno tome, u ovom tekstu vam predstavljamo jedan od ukupno pet spotova iz serijala “Radna ekploatacija je stvarna”.

Nazad

Slične vesti

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković održao je predavanje na 35-om godišnjem, i prvom virtualnom ...
Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Zahvaljujući saradnji I&F Grupe, komunikacionog sistema koji posluje u 12 zemalja ...
Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet