Studenti snimaju filmove za fondaciju

Studenti snimaju filmove za fondaciju "Tijane Jurić"

Naši studenti II godine Audio-vizuelne produkcije, uz pomoć svojih predavača, iskusnih profesionalaca, ali i mlađih kolega sa I godine – snimaju kratke igrane filmove za fondaciju Tijana Jurić. Ovih dana snimaju se prva dva, od ukupno četiri filma koje je fondacija poverila našim predavačima i studentima.

Fondacija je u poslednje tri i po godine posetila blizu 450 škola, biblioteka, opština i drugih institucija… Razgovarajući sa decom i odraslim sugrađanima, shvatili smo da na radionicama najjači utisak ostavljaju upravo filmovi koje smo prikazivali. Takođe, došli smo i do novih saznanja kako predatori dolaze do naše dece i želeli smo to da prikažemo još verodostojnije i upečatljivije. To je razlog zbog kojeg smo kontaktirali gospođu Maljević i studente i predavače FEFA fakulteta. Hvala što ste nam izašli u susret, jer ovo je mnogo važno ne samo za našu organizaciju, već za društvo u celini“, reči su Igora Jurića, osnivača fondacije.

Bojana Maljević, predavač i supervizor ovog projekta prenosi prve utiske:

Smatram da je važno što naši studenti učestvuju u realizaciji profesionalnih projekata već tokom studiranja. Svi imaju pravu profesionalnu praksu, sa izuzetno mnogo snimajućih dana. Veoma sam zadovoljna kako su se odgovorno poneli i u ovom poslu za fondaciju “Tijana Jurić”. Dobro je da se deci i mladima obraćaju autori koji su im generacijski bliski. Studenti su shvatili kompleksnost tema koje ekranizuju. Lepo su podelili posao: Sava Reljin i Aleksej Guberinić su režiseri prva dva filma, dok je Kristina Marjanac preuzela odgovornost za veliki deo organizacije snimanja. Stefan Vacić zadužen je za kasting i montažu, Ivana Radovanović za rekvizitu i scenografiju, Ivan Stepanović je prvi pomoćnik režije, a pomažu im Danica MilojkovićDoloris Ašković i Andrea Zebić sa prve godine… Dopunjuju se, to je važno. Pomažu im predavači Predrag BambićMiroslav LekićMaša Nešković… prava filmska ekipa. Nadamo se da će filmovi doprineti radionicama i skrenuti još više pažnju na aktuelne probleme kojima se bavi fondacija“.

 

Nazad

Slične vesti

Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije

Stipendista Stefan Vacić o drugoj sezoni serije "Dug moru"

Stefan Vacić, student IV godine Audio-vizuelne produkcije i FEFA stipendista, dobio je ...
Svečani prijem nove generacije studenata: predstojeća FEFA akademska godina donela je mnoge novine

Svečani prijem nove generacije studenata: predstojeća FEFA akademska godina donela je mnoge novine

Iako će globalno 2020. godina biti dominantno povezivana sa korona virusom, mi ćemo je ...
Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković na vodećoj naučnoj konferenciji iz ekonomije kao jedini predstavnik naše zemlje

Prof. Milan Nedeljković održao je predavanje na 35-om godišnjem, i prvom virtualnom ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet