Studentska praksa: FEST 2019

Studentska praksa: FEST 2019

Međunarodni filmski festival FEST ove godine se održao po 47. put u periodu od 22. februara do 3. marta 2019. godine, a tokom desetodnevnog trajanja festivala predstavljen je, kao i prethodnih godina, širok spektar filmova svetskih kinematografija, odabranih autora, kao i filmova koji se neće naći u bioskopima.

Ove godine, doprinos organizaciji festivala pružili su i naši studenti druge godine Kreativne produkcije koji su imali različite zadatke – pomoćnici organizatora bili su Nađa Stojović Stefan Vacić, hostingom gostiju iz inostranstva se bavio Ivan Stepanović, dok je Kristina Marjanac pravila organizacione planove FEST-a.

Prvog marta, pred kraj desetodnevnog festivala u Jugoslovenskoj kinoteci, publika je imala priliku da pogleda prvu epizodu nove serije „Dug moru“ u produkciji Monte Royal Pictures, gde su naši studenti takođe učestvovali i pružili značajan doprinos o čemu je za naš sajt već govorio reditelj Goran Gajić, ali i studenti, prepričavajući svoje utiske.

Sam kraj festivala je tradicionalno uveličan dodelom nagrada – ove godine filmovi su se takmičili u dva programa; glavni takmičarski program koji je prikazao 14 ostvarenja, dok je nacionalni program pod nazivom Srpski film (Srbija i prijatelji) prikazao 13 ostvarenja.

Žiri Glavnog takmičarskog programa je odučio da Beogradski pobednik za najbolji film pripadne ostvarenju Divljina (Wildlife) reditelja Pola Dejnoa; za najbolju režiju nagrađena je Nadin Labaki za ostvarenje Kapernaum; za najbolji scenario Ivan Salaj – film Osmi povjerenik… U drugom takmičarskom programu pod nazivom Srpski film (Srbija i prijatelji) Beogradski pobednik za najbolji film, dodeljen je filmu Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali, reditelja Gorana Radovanovića; najbolji scenario napisao je Miha Maciniza film Izbrisana; za najbolju glumicu proglašena je Snežana Bogdanović za ulogu u filmu Šavovi, dok je za najboljeg glumca proglašen Tihomir Stanić u filmu Delirijum Tremens… Kompletnu listu nagrada možete pogledati na ovom linku.

FEFA fakultet se zahvaljuje upravi FEST-a na saradnji i pruženoj mogućnosti da naši studenti imaju profesionalnu praksu, u okviru predmeta Organizacija filmskih festivala.

Nazad

Slične vesti

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Novi termini ONLINE polaganja prijemnog ispita za osnovne studije ekonomije

Zbog povišenih zdravstvenih rizika i zahteva potencijalnih studenata, FEFA fakultet je doneo odluku o novim ...
Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Važno obaveštenje: ONLINE prijemni ispit za Audio-vizuelnu produkciju

Usled najavljenih novih epidemioloških mera, FEFA fakultet je doneo odluku o prelasku na ONLINE polaganje ...
Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Jelena Skoko: Prakse su mi donele neprocenjive prilike

Tokom studiranja ekonomije na FEFA sam uz sticanje ekonomskih znanja imala priliku da čujem i razna profesionalna ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet