Tim studentkinje Milice Andrić nagrađen drugim mestom na AFA Hakatonu

Tim studentkinje Milice Andrić nagrađen drugim mestom na AFA Hakatonu

Studentkinja ekonomije Milica Andrić bila je deo takmičarskog tima koji su činile Tijana Kolović (FON), Ümmünur Armagan (ETH Cirih) i Tijana Aleksić (ETF). Zahvaljujući njihovom rešenju, odgovoru na probleme koji se javljaju u oblasti sajber bezbednosti, nagrađene su drugim mesto na International Female Students Hackathon, u organizaciji AFA.

Ovaj hakaton, imao je za cilj osnaživanje žena u spomenutoj oblasti i međusobno umrežavanje – razmenu znanja i iskustava s obzirom na to da su učesnice bile studentkinje sa tehničkih, tehnoloških i biznis fakulteta iz dve države – Švajcarske i Srbije. Takođe, podsticanjem ove teme, želja je bila da se istakne značaj poslova u sajber bezbednosti koji su trenutno među najbrže rastućim - u SAD-u se očekuje da će zabeležiti rast i do 31% do 2029. godine, što daleko nadmašuje očekivani rast u drugim oblastima. 

Pod mentorstvom Karla Otsa, potpredsednika cloud security-ija u kompaniji Swiss Re, savetnika i autora na istu temu, tim koji je činila naša koleginica Milica osmislio je rešenje pod nazivom „Smarter way“.

„Kako nam je bio poznat podatak da je za uspeh cyber security napada većinski zaslužna ljudska greška, osmislile smo gejmifikovani edukativni sadržaj koji se može uklopiti u već postojeće edukativne platforme ili sisteme kompanija, a koji će služiti da obuči zaposlene o mogućim opasnostima“, rekla je Milica. Ovo rešenje, radni prototip i biznis model, osmislile su za 24 sata.

„Volela bih da ohrabrim kolege ekonomiste da se na hakatone slobodno prijavljuju, jer upravo to što dolaze sa ekonomskog fakulteta predstavlja veliku prednost, kako zbog načina razmišljanja, tako i zbog znanja kojima raspolažemo“, zaključila je Milica dodajući da je ovo, nakon mnogobrojnih takmičenja najpre iz oblasti studija slučaja, bilo njeno prvo učestvovanje na hakatonu.

Još jednom, želimo da čestitamo celom timu na izuzetnom rešenju i postignutom uspehu.

Nazad

Slične vesti

ZDRAVLJE = BIZNIS: POZIVAMO VAS NA DRUGI U SERIJI PANELA

ZDRAVLJE = BIZNIS: POZIVAMO VAS NA DRUGI U SERIJI PANELA

Zadovoljstvo nam je što ćemo 2. decembra u 14 časova ponovo biti u prilici da održimo ...
Dejan Turk: Nekad je dobro otići korak unazad kako bi usledilo tri koraka napred

Dejan Turk: Nekad je dobro otići korak unazad kako bi usledilo tri koraka napred

Na naše veliko zadovoljstvo, prvi FEFA razgovor u ovoj akademskoj godini, vodili smo sa ...
Šta se desi kada se udruže ekonomisti i kreativci: FEFA tim među TOP 10 na svetskom takmičenju Creative Shock

Šta se desi kada se udruže ekonomisti i kreativci: FEFA tim među TOP 10 na svetskom takmičenju Creative Shock

Studentkinje FEFA fakulteta Anica Kovačević, Marija Đokić, Sonja Kričak i Teodora ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet