Petnaest godina FEFA Open-a: Održan još jedan humanitarni turnir

Petnaest godina FEFA Open-a: Održan još jedan humanitarni turnir

Serviraj za radost glasio je moto turnira koji je ponovo pokazao koliko mladi zaista pružaju izvanredan doprinos čitavom društvu.

Humanitarni teniski turnir u organizaciji studenata FEFA fakulteta okupio je profesionalne i amaterske igrače tenisa na terenima Tipsarević akademije 3. i 4. juna. U saradnji sa UNICEF-om, studenti su odlučili da ove godine sav novac prikupljen od kotizacija usmere u Fond za mentalno zdravlje mladih.

Obeležili smo 15 godina od našeg prvog humanitarnog turnira i baš ove godine rekordan broj je učestvovao u organizaciji. Kolege sa svih godina bili su deo organizacionog tima i baš je to lepota ovog događaja. Družimo se, sarađujemo, snalazimo se, učimo jedni od drugih, dajemo svoj doprinos zajednici, a pritom sve radimo sami i, zbog toga, ovaj događaj ujedno ostaje uspomena koja će nas pratiti i nakon završetka studija. Ponosna sam na sve svoje drage i vredne kolege!”, rekla je predsednica studentskog parlamenta Teodora Rodić.

Osim broja studenata, ove godine oborena su još dva rekorda – broj prijavljenih igrača i broj kompanija koje su prepoznale značaj ovog događaja. Podrška koju su studenti dobili došla je i od dela najuspešnijih tenisera kao što su Dušan Lajović i Ana Ivanović.

Veoma me raduje što studenti FEFA fakulteta neguju aktivizam i solidarnost što su i pokazali kroz organizaciju tradicionalnog FEFA Open teniskog turnira. Posebno mi je drago da je ovogodišnji turnir posvećen podršci unapređenju mentalnog zdravlja mladih u našoj zemlji, a što je jedan od UNICEF-ovih prioriteta. UNICEF-u je cilj da proširi znanja mladih o zdravom odrastanju, kao i da obezbedi da programi za mentalno zdravlje mladih budu dostupni svima, posebno najugroženijim grupama mladih. Sport i rekreacija svakako doprinose opštem zdravlju, i zahvaljujem studentima organizatorima ovog turnira, kao i svim rekreativcima, ljubiteljima tenisa, što su svojim učešćem na turniru dali podršku ovako važnom programu“, rekla je Ana Ivanović.

Novitet ovogodišnjeg turnira bilo je i uvođenje kategorije namenjene dubl mečevima zbog čega smo imali priliku da gledamo 16 parova, odnosno 32 igrača u ovoj kategoriji. Kako naši studenti kažu, posebno je bilo interesantno to što su neki od učesnika imali toliko energije da su igrali u obe kategorije.

Svim mečevima, sudila je Tamara Ponjavić.

Zaista je zadovoljstvo organizovati jedan ovakav humanitarni događaj, znajući da smo u timu svi jednaki jer svi imamo jedan, zajednički cilj. Timski rad u velikoj meri oblikuje i priprema za izazove koji će nas svakodnevno očekivati u budućnosti, uključujući i saradnju, organizaciju, odgovornost, koordinaciju, liderstvo. Ujedno, svi smo imali podjednako bitne zadatke, tako da smo podjednako doprineli uspešnoj realizaciji turnira”, ispričala je Tamara.

Niz noviteta obeležio je ova dva dana, i onaj na koji smo posebno ponosni jeste inicijativa studenata kojom su pokazali i ekološku osvešćenost, a koja je potekla od formalnog dela studija.

Zahvaljujući podršci koju smo imali na kursu: Demokratija od teorije do prakse, došli smo na ideju da fefa open postane zero waste! Pitanje ekologije i očuvanja životne sredine je svima nama izuzetno važno, a upravo smo mi ti koji činimo razliku. Nadam se da će naš mali doprinos planeti postati važan deo turnira i u narednim godinama”, zaključila je Tijana Simanić.

Sa ova dva uzbudljiva dana, na najveličanstveniji način priveli smo i ovu godinu kraju. U susret upisu nove generacije studenata, ostaje da se pripremimo za makar podjednako, a nadamo se i još bolju, akademsku godinu.

Hvala svim studentima, učesnicima turnira, prijateljima koji su nas podržali, teniskoj akademiji “Tipsarević” i našem dugogodišnjem partneru – UNICEF-u.

Rezultati turnira

SINGL
Muška kategorija:

I mesto: Andrija Graovac

II mesto: Ognjen Stanković

Ženska kategorija:

I mesto: Aleksandra Stošić

II mesto: Danijela Stepanović

DUBL
Prvo mesto muške kategorije:

Mihajlo Nikolić i Nikola Vasiljević

Drugo mesto:

Stevan Krstić i Lav Višković

Nazad

Slične vesti

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Karijerni dan na FEFA: Job Fair & Speed dating okupili niz kompanija i eksperata iz različitih industrija

Ključne teme nedavno održanog karijernog događaja bile su poslovi budućnosti, traženi ...
Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti FEFA izborili plasman u regionalno finale takmičenja L’Oreal Brandstorm

Studenti prve godine FEFA fakulteta, Drina Srdić, Aleksa Simović i Marija Zorić, pod ...
Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...