Počeo je prvi FEFA pixel izazov

Počeo je prvi FEFA pixel izazov

Ove godine, po prvi put, FEFA fakultet lansirao je Pixel model koji ima cilj da podrži razvoj talenata iz različitih oblasti; organizovan sa farmaceutskom kompanijom Amicus SRB, a uz podršku pilot superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija - u okviru aktivnosti projekta Srbija Inovira koji realizuju ICT Hub uz podršku USAID Serbia.

Tim povodom, u formi rešavanja konkretnog i realnog biznis izazova/projekta postavljenog od strane kompanije, pozvali smo studente svih fakulteta da se priključe i odgovore na prvi izazov – ovog puta, on stiže iz kompanije Amicus Srbija.

Osim studenata FEFA fakulteta, na njega če odgovoriti i studenti Veterinarskog fakulteta (Beograd), Ekonomskog fakulteta (Niš), Prirodno-matematičkog fakulteta (Niš), Mašinskog fakulteta (Niš), Elektrotehničkog fakulteta (Beograd) i Farmaceutskog fakulteta (Novi Sad).

Nakon uvodnog obraćanja asistentkinje Aleksandre Lazevski, ujedno i članice menadžmenta tima superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija, učesnicima se obratio Filip Grujić, direktor FEFA Karijernog centra, predstavljajući Pixel model i njegov značaj za spajanje dve zajednice – studenata biznis fakulteta i studenata prirodnih i tehničkih nauka.

Zadovoljstvo nam je bilo da slušamo i obraćanje Ivane Kostić ispred superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija koje su se odnosile na aktivnosti i ciljeve prve godine ovog projekta.

Nakon toga, Stefan Simić imao je priliku da, ispred Amicus Srb, predstavi rad ove kompanije i detaljno izloži izazov koji je stavljen pred naše učesnike. Osim gospodina Simića, imali smo priliku da se upoznamo i sa biznis mentorima iz ove kompanije koji će biti na raspolaganju za diskusiju i usmeravanje ideja s obzirom na to da je čitav projekat zasnovan na mentorskoj podršci.

Rok za rešavanje Amicus izazova je 10. maj, dok će se završna prezentacija timskih rešenja održati u nedelji od 15. maja.

Svim učesnicima i mentorima želimo kvalitetan, lep i uspešan rad!

Nazad

Slične vesti

Podeli radost: Lukina priča o osnivanju humanitarne organizacije

Podeli radost: Lukina priča o osnivanju humanitarne organizacije

Luka Vukomanović je student prve godine FEFA fakulteta i već sada, kreator je ideje koja ...
Tribina o neuromarketingu: 21. decembra u 15 časova na FEFA fakultetu

Tribina o neuromarketingu: 21. decembra u 15 časova na FEFA fakultetu

Drage koleginice i kolege, studenti, alumnisti i FEFA prijatleji, pozivamo vas na tribinu ...
FEFA studenti među 5 najboljih na svetskom takmičenju u Litvaniji: Creative Shock

FEFA studenti među 5 najboljih na svetskom takmičenju u Litvaniji: Creative Shock

FEFA tim, ponovo se plasirao među najboljih 5 timova na svetskom takmičenju u rešavanju ...