Studenti FEFA među 5 najboljih na međunarodnom takmičenju u oblasti zelene ekonomije

Studenti FEFA među 5 najboljih na međunarodnom takmičenju u oblasti zelene ekonomije

Studenti FEFA fakulteta Danilo Čović, Nevena Cvetković, Luka Vukomanović i Lola Vitasović, plasirali su se u finale međunarodnog takmičenja ICC24 u organizaciji Američkog univerziteta u Kairu.

Ovo prestižno takmičenje, koje se održava šestu godinu zaredom, okupilo je ove godine preko 50 timova iz Evrope, Azije i Afrike, a najboljih 5 timova, izborilo je plasman u finale. Učešće na ovom takmičenju podrazumeva rešavanje studije slučaja primenom metoda strategijskog menadžmenta i potom predstavljanje rešenja međunarodnom žiriju.

Ove godine, studiju slučaja je zadala The Commercial International Bank Egypt, najveća privatna banka u Egiptu. Problem koji je trebalo rešiti, ticao se osmišljavanja strategije za razvoj održivog finansiranja kroz „zelene obveznice“. Kombinacijom znanja i veština iz oblasti menadžmenta, bankarstva i održivog razvoja, naši studenti su uspeli da kreiraju inovativno i praktično primenljivo rešenje, koje je ispunilo stroge zahteve žirija.

Plasmanom među najboljih pet timova na ovom velikom takmičenju, studenti FEFA su još jednom dokazali da su sposobni da uspešno savladavaju izazove savremenog poslovanja. Zelena ekonomija je oblast ekonomije koja je sve aktuelnija i kojoj smo veoma posvećeni na FEFA fakultetu.

Čestitamo studentima na sjajnom rezultatu i uopšte na učestvovanju u ovakvim i sličnim inicijativama. Ujedno, ovo je i dodatan podstrek da nastavimo zalaganje u polju inoviranja programa i u polju praktične primene novih veština i znanja.

Nazad

Slične vesti

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

„Imaš li sluha“ naziv je projekta FEFA studenata koji je prikazan na završnom događaju ...