Iskustva sa prakse: Marija Jevtić o AFA

Iskustva sa prakse: Marija Jevtić o AFA

U nizu razgovora o praksama sa našim studentima, svoju priču podelila je Marija Jevtić o prvom zvaničnom susretu sa poslovnim svetom i to u AFA - globalnoj zajednici posvećenoj ekonomskom osnaživanju žena, njihovoj profesionalnoj afirmaciji i povezivanju.

Nakon završene prakse, ona je ostala deo kolektiva učestvujući u organizaciji i realizaciji događaja, eksternoj komunikaciji u vidu vođenja društvenih mreža, kreiranja sadržaja, pisanja blogova i vođenja intervjua.

Tim povodom, u nastavku prenosimo njene utiske.

Prosečan dan na praksi izgledao je...

Marija Jevtić: Prosečan dan uvek je počinjao kratkim rezimiranjem ko je šta uradio prethodnog dana, šta planira da uradi danas, uz raspoređivanje novih zaduženja. Ovo mi se posebno svidelo jer omogućava da svi budemo uključeni u sve i da znamo tačno ko šta radi. Nakon toga bi se svako bacio na svoj posao. Kancelarija je otvorenog tipa, tako da smo svi bili zajedno, zbog čega je komunikacija bila mnogo lakša i brža.

Najviše mi je značilo što sam...

Marija Jevtić: … To što sam imala priliku da svoje ideje pretočim u delo i što mi je dato poverenje da to i uradim.Takođe mi je značilo to što sam se od prvog dana osećala kao deo tima. Devojke su me odmah uključile i uputile u projekte i rad organizacije. Veoma mi je značilo to što su često tražile moje mišljenje o određenim stvarima i što je moje mišljenje zaista uvek uvaženo.

Znanje sa fakulteta koje sam odmah mogla da primenim...

Marija Jevtić: Značilo mi je to što sam, iako tek nakon godinu dana studija, mogla da razumem kako funkcioniše tržište. Iz svakog predmeta sam mogla da primenim nešto. Primera radi zahvaljujući Mikroekonomiji sam razumela kako tržište funkcioniše na mikro nivou; zbog Informacionih sistema sam se odlično snašla u radu u MS Excelu; predmet Akademske veštine pomogao mi je da moja komunikacija na radnom mestu bude visokog nivoa; Engleski jezik mi je omogućio da još bolje razumem poslovne izraze, te lako tumačim istražvanja - McKinsey-a i sličnih.

Ono što sam novo naučila je...

Marija Jevtić: Zaista mnogo stvari. Nešto što bih posebno izdvojila jeste to da uvek treba da verujete u sebe, da cenite svoje znanje i doprinos, kao i svoje ideje.

Naučila sam takođe da je veoma važno kakve kolege imate. Moj tim je bio zaista neverovatan. Devojke su uvek bile otvorene i pune poštovanja. U toku dana smo pronalazili vreme za smeh i opuštenu priču, ali kada se radilo, radilo se ozbiljno i profesionalno.

Što se tiče nekog tehničkog iskustva imala sam priliku da istražujem, pišem blog, pomažem oko pripreme projekata, vodim TikTok nalog, kreiram sadržaj, a to su samo neke od stvari. AFA se bavi temama koje mene inače dosta zanimaju i u koje sam prilično upućena, tako da mi je i sa te strane bilo pravo zadovoljstvo da obavljam praksu u ovakvoj organizaciji.

Posebno me je iznenadilo...

Marija Jevtić: Koliko sam se osećala zadovoljno i što sam srećna išla na praksu svaki dan.

Mislila sam da ću raditi neki ne toliko važan i nezanimljiv posao, da ću se osećati kao da nisam deo tima i da će atmosfera biti strogo poslovna. Neizmerno mi je drago što se ništa od toga nije dogodilo, naprotiv, sve je bilo potpuno suprotno. Iznenadilo me je to koliko na poslu/praksi osoba može da bude zadovoljna i da voli da dolazi svaki dan zbog toga što je kolektiv dobar i zato što radite ono što zaista volite.

Kada bi celo iskustvo moglo da stane u jednu rečenicu, ona bi glasila:

Marija Jevtić: Kada spojite prave ljude i posao koji volite, dobijate neprocenjivo iskustvo i odlazak na zadatak sa osmehom.

Nazad

Slične vesti

Iskustva sa prakse: Anja Đorđević o NELT-u

Iskustva sa prakse: Anja Đorđević o NELT-u

U nizu razgovora o praksama sa našim studentima, svoju priču podelila je Anja Đorđević, ...
Iskustva sa prakse: Vojin Lazarević o praksi u DMD-u

Iskustva sa prakse: Vojin Lazarević o praksi u DMD-u

Karijerni centar fakulteta predstavlja jedan od stubova FEFA studija s obzirom na to da se ...
Svetski dan volontera: “Ako mogu da pomognem bar jednoj osobi, znam da je to dovoljno”

Svetski dan volontera: “Ako mogu da pomognem bar jednoj osobi, znam da je to dovoljno”

Emilija Bojić, studentkinja prve godine FEFA fakulteta, koosnivačica je jedinstvene ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet