FEFA predavači: predstavnici Srbije u istraživanju o skrivenim biznis šampionima naše zemlje

FEFA predavači: predstavnici Srbije u istraživanju o skrivenim biznis šampionima naše zemlje

Profesori Goran PitićNebojša SavićMiloš Erić i asistentkinje Jelisaveta LazarevićZoja KukićEma Marinković, realizovali su istraživački projekat, organizovan od strane CEEMAN-a, međunarodne asocijacije za razvoj menadžera u dinamičnim društvima, u saradnji sa IEDC-Bledskom školom Menadžmenta. Knjiga “Hidden Champions in Dynamically Changing Societies: Critical Success Factors for Market Leadership”, predstavlja rezultat spomenutog istraživanja; međunarodnu studiju koja je sprovedena u 22 zemlje i koju je u Srbiji sprovodio jedino FEFA fakultet.

Cilj je da se prikažu skriveni šampioni različitih delova sveta - izuzetno uspešna i inovativna preduzeća koja posluju u B2B segmentu, a koja su lideri u svojim nišama na svetskom, evropskom ili regionalnom nivou. U Srbiji, kao odabrana preduzeća našli su se Copper Mill Sevojno, Execom, Foka, Jugotex, Mainstream, Rt-Rk, pri čemu su BUCKBGReklam, Uniplast, Mikroelektornika prikazani i kroz studije slučaja.

 “Hidden Champions in Dynamically Changing Societies: Critical Success Factors for Market Leadership” uređena od strane dr Alenka Braček-Lalić i prof. dr Danica Purg, sastoji se od ukupno 105 izabranih studija slučaja izuzetno uspešnih biznisa iz 22 zemlje – time i studiju sa najvećim brojem zemalja uključenim u istraživanje skrivenih šampiona do sada! 

Međunarodna mreža koju čini 66 akademskih istraživača uglavnom iz zemalja CEE (centralne i istočne Evrope) učestvovala je u dvogodišnjem istraživanju koje se fokusiralo na analizu kritičnih faktora tržišnog uspeha novih skrivenih šampiona koji posluju u različitim industrijama, od proizvodnje hrane pa do IT industrije. 


Zbog toga, ova knjiga predstavlja uvid u ključne i kritične faktore uspeha, lidersku poziciju na tržištu, konkurentsku prednost i glavne lekcije koje su spomenuti biznisi usvojili tokom razvoja. Takođe, u knjizi se adresiraju razvojne potrebe skrivenih šampiona u kontekstu menadžmenta, i finansijskog i regulatronog okruženja koja se mogu pretočiti u preporuke važne za dalji razvoj skrivenih šampiona.

Knjigu možete pronaći na ovom linku: https://bit.ly/2SQj0Gt

Poglavlje koje se odnosi na Srbiju: https://bit.ly/34HEgka

Nazad

Slične vesti

FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

FEFA razgovor sa Žaklinom Nikolić Kušić

U petak, 21. maja, imali smo prilku da u terminu redovnih internih Webinara, razgovaramo ...
David Blaževski: Od ekonomije do spoja poljoprivrede i novih tehnologija

David Blaževski: Od ekonomije do spoja poljoprivrede i novih tehnologija

David Blaževski, naš alumnista – diplomirani ekonomista FEFA fakulteta, zajedno sa timom ...
Microsoft predavanje za studente ekonomije Metropolitan univerziteta i FEFA fakulteta

Microsoft predavanje za studente ekonomije Metropolitan univerziteta i FEFA fakulteta

U petak, 28. maja predstavnici Majkrosofta Srbija su studentima FEFA fakulteta i Fakulteta ...

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet