FEFA predavači: predstavnici Srbije u istraživanju o skrivenim biznis šampionima naše zemlje

FEFA predavači: predstavnici Srbije u istraživanju o skrivenim biznis šampionima naše zemlje

Profesori Goran PitićNebojša SavićMiloš Erić i asistentkinje Jelisaveta LazarevićZoja KukićEma Marinković, realizovali su istraživački projekat, organizovan od strane CEEMAN-a, međunarodne asocijacije za razvoj menadžera u dinamičnim društvima, u saradnji sa IEDC-Bledskom školom Menadžmenta. Knjiga “Hidden Champions in Dynamically Changing Societies: Critical Success Factors for Market Leadership”, predstavlja rezultat spomenutog istraživanja; međunarodnu studiju koja je sprovedena u 22 zemlje i koju je u Srbiji sprovodio jedino FEFA fakultet.

Cilj je da se prikažu skriveni šampioni različitih delova sveta - izuzetno uspešna i inovativna preduzeća koja posluju u B2B segmentu, a koja su lideri u svojim nišama na svetskom, evropskom ili regionalnom nivou. U Srbiji, kao odabrana preduzeća našli su se Copper Mill Sevojno, Execom, Foka, Jugotex, Mainstream, Rt-Rk, pri čemu su BUCKBGReklam, Uniplast, Mikroelektornika prikazani i kroz studije slučaja.

 “Hidden Champions in Dynamically Changing Societies: Critical Success Factors for Market Leadership” uređena od strane dr Alenka Braček-Lalić i prof. dr Danica Purg, sastoji se od ukupno 105 izabranih studija slučaja izuzetno uspešnih biznisa iz 22 zemlje – time i studiju sa najvećim brojem zemalja uključenim u istraživanje skrivenih šampiona do sada! 

Međunarodna mreža koju čini 66 akademskih istraživača uglavnom iz zemalja CEE (centralne i istočne Evrope) učestvovala je u dvogodišnjem istraživanju koje se fokusiralo na analizu kritičnih faktora tržišnog uspeha novih skrivenih šampiona koji posluju u različitim industrijama, od proizvodnje hrane pa do IT industrije. 


Zbog toga, ova knjiga predstavlja uvid u ključne i kritične faktore uspeha, lidersku poziciju na tržištu, konkurentsku prednost i glavne lekcije koje su spomenuti biznisi usvojili tokom razvoja. Takođe, u knjizi se adresiraju razvojne potrebe skrivenih šampiona u kontekstu menadžmenta, i finansijskog i regulatronog okruženja koja se mogu pretočiti u preporuke važne za dalji razvoj skrivenih šampiona.

Knjigu možete pronaći na ovom linku: https://bit.ly/2SQj0Gt

Poglavlje koje se odnosi na Srbiju: https://bit.ly/34HEgka

Nazad

Slične vesti

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluka o visini školarine za akademsku 2024/25. godinu

Odluku o visini školarine školarine za akademsku 2024/25. godinu koju je doneo Savet FEFA ...
Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na FEFA fakultetu

Merila za utvrđivanje visine školarine na Metropolitan univerzitetu - FEFA fakultetu ...
FEFA fakultet lansi­ra podcast

FEFA fakultet lansi­ra podcast "Odraz"

Od danas ćemo na Jutjub kanalu FEFA fakulteta moći da ispratimo kvalitetan sadržaj u ...