Doc. dr Jelisaveta Lazarević

Profesor

Jelisaveta Lazarević je docentkinja na FEFA fakultetu. Takođe je i Chief Economy Producer na Bloomberg Adria, vodećoj biznis i ekonomskoj medijskoj platformi u regionu. Jelisaveta je uključena i u poslovni razvoj inovativne kompanije EM Analytic Solutions koja je specijalizovana za primenu veštačke inteligencije i napredne analitike u svrhu kreiranja dodate poslovne vrednosti u različitim industrijama. Aktivistkinja je u oblasti promovisanja i doprinosa podjednakom uključivanju žena u kreiranje digitalne budućnosti kroz svoje angažovanje u All For All organizaciji gde je članica Borda. 

Završila je osnovne i master studije na FEFA Fakultetu kao studentkinja generacije. Tokom osnovnih studija bila je proglašena za jednog od najboljih studenata ekonomije u Srbiji od strane Saveza ekonomista Srbije. Doktorsku disertaciju odbranila je na FEFA Fakultetu iz oblasti poslovne ekonomije na temu: Eseji o strategiji i inovacijama. 

Svoju karijeru započela je u Centru za visoke ekonomske studije gde je imala priliku da radi na projektu Svetske banke, za potrebe Ministarstva privrede pod nazivom: Zapošljavanje i konkurentnost, gde je konkretno bila fokusirana na analizu lanaca vrednosti u sektorima privrede sa najvećim razvojnim potencijalom. Dve godine je bila direktorka korporativnih partnerstava u All for All orgnaizaciji koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije. 

Na FEFA Fakultetu radi na projektima koji doprinose konkurentnosti privrede, naročito kroz istraživanje kompanija koje su definisane kao "skrivreni šampioni". Takođe, Jelisaveta je deo nastavnog kadra na kursu Mikoekonomska konkurentnost (MOC) pri Harvard poslovnoj školi čiji je FEFA član i na bazi čega je imala prilike da učestvuje na radionicama Instituta za strategiju i konkurentnost na Harvard poslovnoj školi. 

Tokom dosadašnje karijere dobila je nekoliko priznanja, poput izbora za buduće lidere Evrope od strane Ministarstva spoljnih poslova Francuske. Takođe, tri godine zaredom je nosilac AFA priznanja za svoj doprinos radu u organizacije, a 2020. godine je bila deo liste BizLife "30 ispod 30". 

 

Izdvojeni radovi: 

 

 

Izdvojena učešća na panelima:

 

 

Projekti:

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde:

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet