Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

Delegacija FEFA fakulteta učestvovala na ESG Adria samitu u Tivtu

U Tivtu je održan najveći samit u regionu zapadnog Balkana posvećen održivom razvoju, ESG Adria samit od 26. do 28. aprila.

Ovaj samit u organizaciji konsultantske kuće Sustineri Partners i hotela Porto Montenegro, a uz podršku Vlade i predsednika Crne Gore, okupio je preko 500 delegata iz 150 kompanija, univerziteta i NVO sektora. Na brojnim panelima i radionicama, razmenjena su znanja i iskustva iz domena zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i organizacionog upravljanja.

FEFA fakultet bio je važan učesnik ovog samita. Našu delegaciju činila su četiri profesora prof. dr Goran Pitić, prof. dr Katarina Đulić, prof. dr Ernest Vlačić i doc. dr Aleksandar Vučković, kao i troje studenata Teodora Bogosavljević, Emilija Bojić i Mihailo Martinov. Naša delegacija imala je brojne aktivnosti na ovom samitu, kao i važan povod koji će upotpuniti svest o održivom razvoju na različitim poljima kako na fakultetu tako i u okruženju.

Naime, predsednik Saveta FEFA, prof. dr Goran Pitić, potpisao je u ime fakulteta, Memorandum o saradnji sa konsultantskom kućom Sustineri Partners, Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Evropskim univerzitetom u Tirani. Ovim memorandumom, uspostavljen je okvir za saradnju ovih institucija na projektima obrazovanja i inovacija u domenu održivog razvoja.

Takođe, profesori Goran Pitić i Ernest Vlačić, učestvovali su na panelima posvećenim finansiranju održivog razvoja na zapadnom Balkanu, kao i razvoju mladih talenata u cilju podsticanja inovacija u regionu.

Istovremeno, studenti FEFA fakulteta, volontirali su u aktivnostima organizacije samita i doprineli da ovaj veliki samit bude održan na visokom nivou.

Osim učešća u aktivnostima samita, profesori i studenti FEFA fakulteta, iskoristili su priliku da uspostave kontakte sa brojnim predstavnicima akademske, naučne i poslovne zajednice.

Nazad

Slične vesti

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

Pobednički projekat FEFA studenata doneo inspirativnu priču o inkluziji i aktivizmu

„Imaš li sluha“ naziv je projekta FEFA studenata koji je prikazan na završnom događaju ...