Doc. dr Tanja Kuzman

Profesor

Tanja Kuzman je docent na FEFA. Doktorirala je na University of Sheffield. Pored toga ona radi i kao konsultant Međunarodne finansijske korporacije (IFC) i Centra za visoke ekonomske studije (CEVES). Diplomirala je kao prvi student sa prosekom 10,00 na FEFA, a master studije je završila na Univerzitetu Šefild (Sheffield) iz Velike Britanije, gde je bila jedan od najboljih studenata na svim postdiplomskim studijama. Dobitnica je dva priznanja za izuzetna akademska dostignuća ovog univerziteta, kao i stipendije za doktorske studije u oblasti finansija koje je upisala u 2014. godini. U maju 2014. godine proglašena je i za jednog od 100 lidera budućnosti celog sveta na simpozijumu Lidera sadašnjice i lidera budućnosti u švajcarskom Sent Galenu. Radila je kao Savetnik za korporativno upravljanje i korporativne finansije potpredsednice Privredne komore Srbije. Od septembra 2009. godine do decembra 2011. godine radila je u Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske integracije kao mlađi savetnik potpredsednika za ekonomiju i finansije i koordinator Nacionalnog saveta za konkurentnost. U julu 2011. godine imala je radnu praksu u Evropskoj komisiji, Direktoratu za ekonomiju i finansije u Briselu, na pitanjima stabilnosti i održivosti finansijskog sistema i finansijskih institucija EU. Učestvovala je na više međunarodnih konferencija gde je imala priliku da predstavi naučne i stručne koautorske radove. Govori engleski, nemački, ruski i španski.

Reference:

  1. Djulic Katarina and Tanja Kuzman (2014) Transparency and Disclosure in Serbia – Quality of Information Provided by Serbian Listed Companies. Rethinking Corporate Governance, Pearson, Edinburgh, p.146-153, ISBN 978-1-78273-686-8.
  2. Tanja Kuzman and Katarina Djulic (2014) “Risk Management Function in Serbian Boards.”Proceedings from the Second International OFEL Conference on Governance, Management and Entrepreneurship – Inside and Outside of Managerial Mind, Building the bridges between disciplines. Dubrovnik, Croatia, p.978-986, ISBN 978-961-6825-73-3.
  3. Djulic, K. i Kuzman, T. (2013), „Women on Corporate Boards in Bosnia and Herzegovina, FYR Macedonia and Serbia“, International Finance Corporation (World Bank Group) and Faculty of Economics, Finance and Administration, Belgrade, Serbia, p.1-165, ISBN 978-86-909925-8-4, COBISS.SR-ID 198917132.
  4. Djulic, K. i Kuzman, T. (2013), „Transparentnost poslovanja listiranih kompanija u Srbiji“,Pravo i privreda, Beograd, Srbija, p. 165-183, UDK 327.7, ISSN 0354-3501.
  5. Djulic, K. i Kuzman, T. (2013), „Opinion of Serbian Students Regarding Knowledge Economy“,Ekonomika preduzeća (Journal of Business Economics and Management), Belgrade, Serbia, p. 212-221, UDK 005.94, ISSN 0353-433X.
  6. Djulic, К. i Kuzman, T. (2013), „Transparency and Disclosure in Serbia – Quality of Information Provided by Serbian Listed Companies“, Proceedings from the First International OFEL Conference on Corporate Governance – Organizational, Financial, Ethical and Legal Issues of Corporate Governance, Dubrovnik, Croatia, p. 479-488, ISBN 978-953-57413-2-9.
  7. Djulic Katarina and Kuzman Tanja (2013), „Structure of Company Boards“, Proceedings from the 2nd International Scientific Conference on Economic and Social Development, Paris, France, p. 978-986, ISBN 978-961-6825-73-3.
  8. Djulic, К. и Kuzman, Т. (2012), „Corporate Governance in Family Businesses in Serbia“, Proceedings of International Conference on Corporate Governance, Its Perspective and Challenges in Dynamic and Complex Business Environment, 6-9 November Skopje, p. 310-321, ISBN 978-608-212-033-1.

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde:

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet