Audio-vizuelna produkcija III

Sažetak predmeta:

Cilj predmeta je da studentima približi ključne kreativne aspekte važne za bavljenje filmom iz perspektive reditelja koji osmišljava svoj budući film i rukovodi celim kreativnim timom, sa fokusom na pripremne kreativne faze u razvoju scenarija i osmišljavanju scenografije, kostima, maske, fotografije i dr. Studenti se ohrabruju da budu radoznali i da uživaju u rešavanju problema na koje neminovno nailaze u kreativnom procesu. Na taj način, studenti razvijaju kreativnost i dublje razumeju šta sve podrazumeva bavljenje režijom. Steći će sigurnost i biće osposobljeni da komuniciraju sa šefovima sektora, te da precizno artukulišu svoje kreativne zahteve. Studenti će takođe završiti novu kreativnu fazu rada na scenariju koji je samostalno napisan u III semestru, na predmetu Osnovi umetničkog procesa: scenario. Konačno, studenti će se obučiti da samostalno pripreme sve kreativne elemente za pičing.

Osnovna literatura:

John J. Lee, Jr; Anne Marie Gillen, The Producer's Business Handbook (third edition), Oxford, Focal Press, 2011,

Layaraus, Paul N., The Movie Producer, Barnes&Noble Book, New York, 1995,

Bastion Cleve, Film Production Management, Focal Press, 2006,

Šešić M. D. i Stojković B., Kultura, Menadžment, Animacija, Markering, Klio, Beograd, 2007,

Čarls Hendi, Bogovi menadžmenta, Zelnid, Beograd, 1996,

Adižes, Isak, Upravljanje promenama, Novi Sad: Prometej, Beograd: Agora,

Rosenbaum J, Goodbye Cinema, Hello Cinephilia: Film Culture in Transition: University of Chicago Press, 2011,

Paul Battista,  Independent Film Producing: How to Produce a Low-Budget Feature Film, New York: Allworth Press, 2013.

Opšte informacije o predmetu:

Tip predmeta: obavezni

Broj ESPB poena:  5

Semestar:  prolećni

Godina studija: II

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet