Jelisaveta Lazarević

Asistent

Jelisaveta Lazarević je studentkinja doktorskih studija i asistentkinja na FEFA na predmetima Finansijska tržišta i Strategija konkurentnosti, kao i Projektni lider u AFA zajednici koja je posvećena ekonomskom osnaživanju žena kroz inovacije i tehnologije. Svoju istraživačku karijeru započela je u Centru za visoke ekonomske studije (CEVES) kao Asistent na istraživanju, gde je radila od 2016 do 2018.godine na svim tekućim projektima, ali je najveće iskustvo stekla kroz rad na projektu Svetske banke, za potrebe Ministarstva privrede, koji je za cilj imao da unapredi procese definisanja politika za stvaranje novih radnih mesta, unapredi konkurentost i privuče investicija u Srbiju. 2019. godine je bila članica programskog odbora Nedelje inovacija koja je kroz svoju glavnu temu bila posvećena tome: „Kako inovacije mogu da doprinesu ekonomskom razvoju, dok istovremeno rešavaju društvene i ekološke izazove“.

Tokom studija stekla je prektično iskustvo u konsultantskoj kući Deloitte i Fondu za inovacionu delatnost. Tokom prakse u Deloitt-u stkela je znanje o transfernim cenama i učila o metodu „van dohvata ruke“. Taokom prakse u Fondu za inovacionu deltanost stkela je iskustvo o srpskoj privredi, naročito o uslovima poslovanja koji se odnose na startape. Unapredila je i svoje pregovaraček i veštine upravljanja projektima, kroz učešće na sastancima između Fonda za inovacionu delatnost i Svetske banke povodom projekta koji ima za cilj podršku istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji.

Jelisaveta je završila osnovne i master studije na FEFA, kao student generacije.

Reference

Radovi:

  1. Savić, N., Pitić, G., Lazarević, J. (2018). Innovation driven economy and Serbia. Serbian Association of Economists Journal of Business Economics and Management 2018, vol. LXVI, no. 1-2, str. 139-150; ISSN 0353-443X.
  2. Savić, N., Lazarević, J., Kukić, Z., Marinković, E. (2019). Digital transformation: challenges for companies in Serbia. Serbian Association of Economists Journal of Business Economics and Management 2019, vol. LXVII, no. 1-2, str. 101-114; ISSN 0353-443X.
  3. Savić, N., Drašković, B., Lazarević, J., Marinković, E. (2020). Nurturing and retaining talents in Serbia. Serbian Association of Economists Journal of Business Economics and Management 2020, vol. LXVIII, no. 1-2, str. 75-89; ISSN 0353-443X.

Projekti:

  1. Center of Advanced Economic Studies. (2018). Serbia Sustainable Development issues: A Baseline Review. Partner: The Swiss Agency for Development and Cooperation. Retrieved from:
  2. Center of Advanced Economic Studies. (2017). Baseline assessment of fruit and vegetables value chain in Serbia. Partner: USAID
  3. Center of Advanced Economic Studies. (2017). Performance and value chain analysis of selected sectors. (2017). Partner: Ministry of Economy, Government of Serbia.

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet