Kreativna produkcija

Upis na master studije kreativne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

FILM. TELEVIZIJA. RADIO. NOVI MEDIJI. VIDEO IGRE. PERFORMANSI. KONCERTI. FESTIVALI. REKLAMNE KAMPANJE. 

Akreditovan master akademski program Kreativna produkcija ima za cilj da naš student nakon završetka studija postane samostalan kreator sadržaja i da uz zvanje master dramski i audio-vizuelni umetnik – kreativni producent stekne šire profesionalne kompetencije: akademske, stručne, specifične, kreativne i organizacione koje će moći da primeni u svim disciplinama dramskih i audio-vizuelnih umetnosti.

Koncipiran tako da omogući razvoj specifičnih kreativnih veština u proizvodnji projekata u oblasti audio-vizuelne produkcije i industrije zabave, kritičkog i samokritičkog mišljenja, kao i znanje o finansiranju umetničkog projekta, ovaj master je namenjen svima koji imaju sklonosti ka novim tehnologijama i umetnosti, odnosno filmu, televiziji, novim medijima i organizaciji.

Upis na master studije kreativne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

S obzirom na to da kreativne industrije neprestano pokreću inovativnost u mnogim oblastima, i da je produkcija programa danas podjednako potrebna onima koji su studirali glumu, režiju, scenario, dizajn, ali i antropologiju, komunikologiju, psihologiju, arhitekturu, istoriju, ekonomiju, prava i druge fakultete umetničkog ili društvenog usmerenja, master kreativne produkcije mogu upisati svi diplomci sa stečenih 240 ESPB. Program je namenjen i zrelim umetnicima koji vide jedinstvenu priliku da kroz master umetnički rad lakše snime svoj autorski projekat, uz veliku pomoć mnogih profesionalaca.

Upis na master studije kreativne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

Celokupan program izvodi se kroz kombinaciju obaveznih i izbornih predmeta koji omogućavaju veliku fleksibilnost u izboru tema u cilju maksimiziranja specifičnih interesovanja. Kako bismo pripremili naše studente za nove generacije producenata i autora, sva teorijska predavanja praćena su multimedijalnim prezentacijama, estetskim i produkcionim analizama primera, predavanjima i vežbama ex cathedra, kreativnim radionicama, analizama audio i video primera, studijama slučaja, diskusijama i realizacijom praktičnog kreativnog zadatka uz neprestani mentorski rad. 

Nakon dvosemestralnog programa predavanja, student samostalno bira oblast i mentora koji će mu konstantno pružati pomoć u finalnom master radu kako bi dodatno razvio i zaokružio svoje talente, sposobnosti i interesovanja u jedan umetnički projekat. Ovo delo iz oblasti audio-vizuelne i kreativne produkcije ima za cilj da student javno prikaže sva znanja i praktična iskustva stečena na master studijama kreativne produkcije.

Upis na master studije kreativne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

Digitalna revolucija uveliko menja sadržaje, kao i način njihovog konzumiranja. Master studije na FEFA  pripremiće vas da postanete potpuno samostalan kreator sadržaja, nezavisno od oblasti kojom se bavite. S obzirom na to da se kreativne industrije svrstavaju u najekspanzivnije oblasti današnjice, njihov razvoj poprima nesagledive razmere, dok je na globalnom nivou deficit kvalitetnih, kompetentnih i talentovanih kadrova. Zato je ovaj trenutak ocenjen kao trenutak velikih šansi za sve koji ih prepoznaju, i na vreme otkriju način na koji će ih najbolje iskoristiti. 

Kroz studije vas vode profesori koji kao producenti i autori potpisuju više od 50 dugometražnih filmova, 20 televizijskih serija, 15 pozorišnih predstava, ali i više hiljada sati zabavnog, dečjeg, muzičkog, dokumentarnog, obrazovnog i sportskog programa. U radu sa njima naučićete kako da razradite i realizujete samostalno audio-vizuelno delo: kako da napišete projekat; učestvujete u timskom radu i savladate veštine vođenja tima u procesu produkcije, postprodukcije, promocije i distribucije audio-vizuelnog dela. Na taj način, steći ćete znanja i veštine ključne za rad u nezavisnoj produkciji ili produkciji video igara, u ustanovama kulture i umetnosti, medijama, reklamnim agencijama i internet portalima.

Upis na master studije kreativne produkcije 2023/24 neće se obaviti.

Posetite nas u terminima konsultacija i saznajte sve što vas interesuje u vezi sa studiranjem kreativne produkcije

Svakog četvrtka, profesori sa katedre Kreativna produkcija, održavaće konsultacije kako bi vas lično uputili u organizaciju, strukturu i različite mogućnosti koje pruža ovaj dvosemestralni master program. Nakon što popunite formular koji se nalazi ovde, profesori će vam se javiti sa predloženim terminima dolaska u prostorije FEFA fakulteta.

 

 

Povodom četiri godine od osnivanja departmana Kreativna produkcija, sačinjenog od osnovnih studija audio-vizuelne produkcije i master studija kreativne produkcije, razgovarali smo sa profesorima i njihovim utiscima koje nose nakon ove prve četiri godine.

Veliko hvala prvoj generaciji na poverenju.
 

Predmeti

Naš web sajt koristi kolačiće radi boljih performansi i korisničkog iskustva. Da li se slažete da koristimo kolačiće?

Saznaj više

Kolačići na našem web sajtu

Šta je Kolačić?

Kolačić je mali deo podataka koji se šalju sa web sajta i čuvaju se u korisničkom web pretraživanju dok korisnik pregleda web sajt. Kada korisnik pregleda isti web sajt u budućnosti, web sajt može sačuvati podatke u kolačićima kako bi obavestio web sajt o prethodnoj aktivnosti korisnika.

Kako koristimo kolačiće?

Poseta ovoj stranici može da generiše sledeće vrste kolačića.

1. Strogo potrebni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po web sajtu i korišćenje njegovih funkcija, kao što su pristup bezbednim delovima web sajta. Bez ovih kolačića,  usluge poput korpe za kupovinu ili e-naplate, ne mogu se pružiti.

2. Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i šalju informaciju ukoliko dođe do neke greške. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju stoga su anonimne. Koristi se samo za poboljšanje rada web sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju web sajtu da pamti vaše odluke (kao što su korisničko ime, jezik ili region u kome se nalazite) i pružaju poboljšane, lične karakteristike. Na primer, web sajt može da vam pruži lokalne vremenske izveštaje ili vesti o saobraćaju čuvanjem u kolačiću region u kome se trenutno nalazite. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste izvršili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima web sajta koje možete prilagoditi. Oni se takođe mogu koristiti za pružanje usluga koje ste tražili, kao što su gledanje videa ili komentar na blogu. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju mogu se anonimiti i ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web sajtovima.

4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklama relevantnijih za vas i vaša interesovanja. Koriste se i za ograničavanje broja prikaza oglasa, kao i za merenje efikasnosti reklamne kampanje. Obično ih postavljaju reklamne mreže uz dozvolu operatera web sajta. Oni pamte da ste posetili web sajt i ove informacije dele sa drugim organizacijama, poput oglašivača. Često će ciljanje ili reklamni kolačići biti povezani sa funkcijama web sajta koje pruža druga organizacija.

Upravljanje kolačićima

Kolačićima se može upravljati putem postavki web pretraživača. Molimo vas da potražite pomoć pretraživača kako upravljati kolačićima.

Na ovom sajtu uvek možete uključiti / isključiti kolačiće na meniju „Upravljanje kolačićima“.

Upravljanje web sajtom

Ovim web sajtom upravlja: FEFA fakultet