Psihologija i biznis / usmerenje

Oblasti obuhvaćene studijama

 • 45%

  Psihologija
  Saznaj više
 • 15%

  Metodologija, IT i jezici
  Saznaj više
 • 25%

  Biznis
  Saznaj više
 • 15%

  Ekonomija
  Saznaj više

U trenutku kada se odvijaju globalne promene u ponašanju ljudi, poslovnog sveta i potrošača; kada psihologija postaje 4. najtraženiji smer studiranja u SAD-u, pretičući biologiju, medicinu i inženjerstvo, FEFA fakultet zahvaljujući svojim saradnicima i njihovom obrazovanju i predavačkom iskustvu stečenom na Univerzitetima Harvard, Mičigen, Bolonja, Amsterdam, i Prat Institutu, 2020. godine osnovao je dodatno usmerenje na osnovnim studijama ekonomije - PSIHOLOGIJA I BIZNIS.

Vođeni činjenicom da se sa porastom ekonomije znanja, uvećava potreba za različitim oblicima poslova u oblasti ljudskih resursa, ali i njihova divezifikacija ubrajajući se u jednu od najbrže rastućih grana, obrazovali smo usmerenje koje će odgovoriti na potrebu za novom generacijom psihologa sa razumevanjem biznis sveta, odnosno ekonomistima sa još boljim razumevanjem ljudi i organizacija.

Sa uporištem u ekonomiji i renomiranoj poziciji koju je FEFA stekla zahvaljujući profesorima, gostujućim predavačima iz sveta biznisa i kurikulumu, specijalizacija iz oblasti psihologije usmerena na elemente socijalne psihologije, psihologije organizacija i timova, ličnosti i liderstva, pružiće našim budućim diplomcima najsavremenija znanja koja su, sada sasvim sigurno, budućnost kretanja domaćeg i globalnog tržišta.

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Ukoliko vas interesuju psihologija ličnosti, komunikacije, liderstvo,  imaginacija i kreativnost, imate želju da istražujete kako funkcioniše ljudski um, kako se formira percepcija, šta utiče na efikasnost organizacija… Istovremeno, ukoliko želite da zađete u svet biznisa, steknete znanja iz statistike, istraživačkog rada, iz oblasti moderne ekonomije, neuroekonomije, marketinga, konsaltinga, uz neprestano razvijanje kritičkog razmišljanja, ovo usmerenje namenjeno je upravo vama.

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Veliki broj izbornih predmeta pruža različite pravce specijalizacije, pripremajući naše studente za razumevanje šire i složenije slike poslovanja kompanija. Zahvaljujući sponi psihologije i ekonomije, koja se najpre ogleda u oblasti bihejvioralne ekonomije i neuroekonomije, usvojićete nezavisna i suštinska znanja u naučnim poljima kao što su ljudski resursi, socijalna i primenjena psihologija i data analitika. Uz svetsku literaturu, međuuniverzitetsku saradnju FEFA fakulteta i Univerziteta Harvarda, obaveznim organizovanim praksama i brojnim renomiranim gostujućim predavačima, kao budući apsolventi ćete zaokružiti sva stečena znanja u završnom primenjenom istraživanju iz oblasti psihologije. Ono će ujedno biti i vaša dodatna preporuka, kruna četvorogodišnjeg obrazovanja koja će, uz dodatak diplome, svedočiti o vašoj spremnosti i vašem znanju.

 

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Sa isticanjem primenjenih elemenata psihologije usko povezanih sa poslovanjem kompanija, uveliko je stvorena mogućnost i ogroman prostor za stvaranje jednog novog profesionalnog kadra koji ume samostalno da izgradi multidiscplinarne mentalne modele prilagođene novim, velikim delom do sada i neviđenim, potrebama tržišta rada. Ove promene rezultat su eksponencijalnog razvoja tehnologije. Zbog toga, znanje iz prediktivne analitike, razumevanje okruženja i promena koje su se dogodile, a čije će se posledice tek videti, potrebna je promena razmišljanja i pristupanja rešavanju problema u doslovno svakom obliku poslovanja. Iz tih razloga, ovaj program će vas obučiti da postanete proaktivni, nezavisni, i istovremeno sposobni za brzo prilagođavanje promenama zahvaljujući konkretnim i modernim veštinama, teorijskim, ali posebno praktičnim znanjima.

 

UPIŠI SE

PREUZMI BROŠURU

Predmeti

Saznaj sve o upisu na osnovne studije

Ekonomije ili Psihologije i biznisa

Sve o smerovima i usmerenju, kao i o potrebnoj dokumentaciji, terminima upisa i sve ostale pronađite ovde: